Platform

Welkom bij het Adviescollege NGT. Wij zetten een platform op voor alle mensen die gebaren in NGT.

De deelnemers van dit platform kunnen zijn:

  • de gebarentaligen van de dovengemeenschap,
  • andere belangenorganisaties,
  • dienstverlenende organisaties
  • aanverwante organisaties.

Doel van het platform

Het doel van het platform is om samen te werken aan actuele knelpunten en vraagstukken en contact te onderhouden met elkaar zodat het Adviescollege doorlopend input krijgt van het platform. Hiermee verzamelen we samen informatie, ideeën en ontwikkelingen die we kunnen gebruiken in onze adviezen aan de minister om het gebruik van NGT in Nederland te bevorderen.

We willen dat iedereen toegang heeft tot NGT. Het is niet alleen een communicatiemiddel; het is een cultuur, een gemeenschap. Alle aspecten van het leven van geboorte tot begrafenis moeten toegankelijk zijn in NGT.

Representatief

De eerste stap voor het opzetten van dit platform is een goede representatie bereiken van iedereen die NGT gebruikt. We zijn op zoek naar mensen zoals jij met diverse achtergronden, mensen die gepassioneerd zijn over gebarentaal en inclusie in Nederland.

Help mee de juiste mensen te vinden

We zijn ook op zoek naar juist die mensen die we niet altijd goed weten te vinden. Daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Samen kunnen we een inclusiever Nederland creëren, waar iedereen kan deelnemen en elkaar kan begrijpen.

Vul het formulier in of maak een video

Weet jij iemand of denk je dat je zelf de juiste persoon bent, meld je dan aan via het formulier Je kunt ook een video maken van maximaal twee minuten en die opsturen.

Vul het formulier vandaag nog in en/of maak nu een video.

Vragen

Op 19 december 2023 organiseren we van 19.00 tot 20.30 een online bijeenkomst waar we het platform toelichten en we vragen beantwoorden.